2012/12/25

Szaloncukor jelentés

Nos, akkor, egy kis beszámoló a szaloncukor készítésemből. Kezdem azzal, hogy a vége felé vettem észre, hogy a mandulát nem jól adagoltam, fene essen belé, hogy a dekagramm és a gramm között kell váltakoznom. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a tészta ugyan nem folyós, de könnyen eldeformálódik, és a csokimassza sem tartja ettől vissza. Azt sem tudom, hogy mi vett rá arra, hogy a főzőcsokit felhígítsam olajjal... na passz, ehhez a feladathoz még fejlődnöm kell. De azért feltettem néhány képet róluk. A fenti kis dobozkában az epres van, ami túl folyós lett ahhoz, hogy formázni tudjam. Amikor pedig felszedtem a barackos-mandulásat és a meggyes-mandulásat, akkor szétjöttek, de az ízük finom. Szóval olyan baklövés mégsem volt, csak legközelebb vigyáznom kell. Remélem egy év eltelte elég ahhoz, hogy újra legyen kedvem kipróbálni. :D






1 megjegyzés: